Πιθανότητα Δηλητηρίασης

Από Metin2Wiki
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Αποτελέσματα
Η Δηλητηρίαση είναι μια αρνητική κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει τόσο τον χαρακτήρα όσο και τα Τέρατα. Εμποδίζει την κανονική αναπλήρωση της HP και SP και μειώνει την HP με βαθμό 5% του μέγιστου ποσού HP κάθε 4 δευτερόλεπτα (η ζημιά που προκύπτει στρογγυλοποιείται προς τα κάτω). Έχει διάρκεια περίπου 30 δευτερολέπτων. Η βλάβη που προκαλείται από το δηλητήριο δεν επηρεάζεται από το μπόνους "Δυνατό έναντια σε..." ή άλλα παρόμοια, εκτός από την "Αντίσταση στη δηλητηρίαση".
Ανάλογα με τη διαφορά του επιπέδου μεταξύ του χαρακτήρα που προκαλεί την δηλητηρίαση και του στόχου, η πιθανότητα δηλητηρίασης αυξάνεται ή μειώνεται: όσο χαμηλότερο είναι το επίπεδο του στόχου, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει να δηλητηριαστεί.

Με μια υπερβολική διαφορά των επιπέδων (από περίπου 3-4 έως περίπου 6-7, ανάλογα με το ποσοστό επί % της δηλητηρίασης), η δυνατότητα της δηλητηρίασης μειώνεται σημαντικά (αν αυτός που δηλητηριάζει είναι στο χαμηλότερο επίπεδο) ή αυξάνεται (αν είναι σε υψηλότερο επίπεδο). Το δηλητήριο δεν μπορεί να σκοτώσει τον χαρακτήρα/τέρας, αλλά τους αφήνει με 1 πόντο HP.

H δηλητηρίαση μπορεί να προκληθεί είτε από μια ικανότητα ή μια επίθεση χαρακτήρα με μπόνους δηλητηρίασης, είτε από την επίθεση ή την ικανότητα ενός Τέρατος. Υπάρχει ένα μπόνους που ονομάζεται Αντίσταση στη δηλητηρίαση, το οποίο μειώνει τη βλάβη που προκαλείται από το δηλητήριο (φαίνεται ότι όμως δεν μειώνει τη διάρκεια ή τη δυνατότητα να δηλητηριαστεί κάποιος).
Ακόμα κι αν έχετε την κινούμενη εικόνα του δηλητηρίου και έχετε περισσότερα από 1 HP, εάν είστε σε περιοχές με την προστασία PvP ενεργοποιημένη (δηλαδή περιοχές όπως η πλατεία του χωριού, όπου δεν μπορείτε να επιτεθείτε) το δηλητήριο δεν μειώνει το HP, αλλά απλά φαίνεται πως ο χαρακτήρας είναι δηλητηριασμένος, και αν αφήσετε την περιοχή θα χάσει HP, έως ότου να σταματήσει η διάρκεια του δηλητηρίου.

Ανάλογα με την HP σας η ζημιά που δέχεστε από την δηλητηρίαση διαφέρει.

Η πιθανότητα της δηλητηρίασης είναι εντελώς άσχετη από τη ζημιά ή από τον τρόπο που προκλήθηκε.


Το Μπόνους Πιθανότητα Δηλητηρίασης (μεγ. 8%) μπορεί να είναι βρίσκεται σε :

Επίπεδο Μπόνους

Ποσοστά Πιθανότητας Δηλητηρίασης
1%
2%
3%
5%
8%

Τύπος Υπολογισμού Ζημιάς Δηλητηρίου

Κάθε 4 δευτερόλεπτα γίνεται ζημιά σε χαρακτήρες ίση με αυτή που υπολογίζεται με τη χρήση του παρακάτω τύπου:

ΤύποςΔηλητηρίου.png

όπου ΑΔ είναι η Αντίσταση στη δηλητηρίαση

Προσωπικά εργαλεία
Εργαλεία