Κρίσιμο Χτύπημα

Από Metin2Wiki
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Κρίσιμο Χτύπημα

Κρίσιμο ονομάζεται ένα χτύπημα που προκαλεί το διπλάσιο της κανονικής ζημιάς.

Αυτός ο διπλασιασμός των ζημιών εφαρμόζεται στην τελική ζημιά που προκαλείται μετά την εφαρμογή όλων των διάφορων αμύνων και αντιστάσεων, με αποτέλεσμα, αν ένας χαρακτήρας με επίθεση 500 επιτεθεί σε χαρακτήρα με άμυνα 300 και προκληθεί κρίσιμο χτύπημα, η τελική ζημιά θα είναι (με εξαίρεση τυχόν μπόνους) 500-300 = 200 * 2 => 400, και ΟΧΙ 500 * 2 = 1000 - 300 => 700. Κρίσιμο μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε κανονικές επιθέσεις όσο και σε ικανότητες, ωστόσο, η πιθανότητα για να πραγματοποιήθει κρίσιμο στην τελευταία περίπτωση είναι πολύ μικρότερη από εκείνη για την πρώτη (προφανώς περίπου ένα τρίτο).

Ακόμη και Τέρατα μπορούν να κάνουν κρίσιμα χτυπήματα.

Κανονικά, ένας χαρακτήρας δεν μπορεί να εκτελέσει κρίσιμα χτυπήματα. Για να μπορεί να το κάνει χρειάζεται να εξοπλίσει αντικείμενα τα οποία θα έχουν τα κατάλληλα μπόνους ή να είναι κάτω από την επίδραση της ικανότητας συντεχνίας Οργή του Δράκου Θεού ή να είναι υπό την επήρεια της "Βοήθειας του Δράκου".

Ένα κρίσιμο χτύπημα μπορεί επίσης να συμβεί σε συνδυασμό με Διάτρηση, αυξάνοντας περαιτέρω την τελική βλάβη.

Η πιθανότητα για κρίσιμο χτυπήμα επηρεάζεται πολύ από τη διαφορά του επίπεδου μεταξύ του χαρακτήρα που επιτίθεται και το στόχο της επίθεσης, είναι δηλαδή μεγαλύτερη αν ο χαρακτήρας είναι σε υψηλότερο επίπεδο και αντίστροφα. Για παράδειγμα, ένας χαρακτήρας επιπέδου 75 με 100% πιθανότητα για κρίσιμο μπορεί κάλλιστα να μην κάνει πάντα κρίσιμα κατά των Τεράτων ή των χαρακτήρων που είναι στο επίπεδο 80.

Τα στοιχεία που υποστηρίζουν το Μπόνους Κρίσιμο

Η Δυνατότητα Κρίσιμου χτυπήματος είναι ένα μπόνους που υπάρχει στα παρακάτω:

Μπόνους Επιπέδου

Πιθανότητα Κρίσιμου
1%
2%
3%
5%
10%

Στοιχεία που έχουν Κρίσιμο ως βασικό Μπόνους

Το Κρίσιμο χτύπημα είναι βασικό μπόνους στα ακόλουθα αντικείμενα: Σκουλαρ. Ουρ. Δακρύων, Βραχιόλι Ουρ. Δακρύων και Λίθος Τελικής Κρίσης.

Προστασία κατά των Κρισίμων

Το μπόνους Αντίσταση κατά των Kρίσιμων χτυπημάτων μειώνει την πιθανότητα για κρίσιμο χτύπημα.

Προσωπικά εργαλεία
Εργαλεία